Wildflowers

it´s all about flowers...

Direkte såning

"Direkte såning" betyder, at du sår dine blomsterfrø direkte i jorden udenfor, i modsætning til forspiring, hvor du starter dine frø op indenfor. Nogle blomster skal forspirers, da de tager længere tid om at udvikle sig mens andre kan sås direkte i jorden udenfor.

Vi anbefaler at du sår følgende blomster direkte:

Jomfru i det grønne - Kornblomster - Stolt kavaler - Ærteblomster - Kongekommen - Morgenfrue - Hareøre - Valmuer - Ridderspore - Hareøre - Brudeslør - Hør -

April måned er et godt tidspunkt at gøre jorden forårsklar til såning. De fleste blomsterfrø skal sås når jorden er varmet lidt op, omkring midten  af april måned.

Det kræver 3 ting af få sunde sommerblomster - God jord, meget sol og næring i jorden. Derfor skal du vælge en god placering til blomster, hvor de får mest mulig sol i løbet af dagen.

Forberedelse af jorden

Start med at løsne jorden med en spade og smulder jorden mellem hænderne, så den får en løs struktur. Al ukrudt skal fjernes og tilsidst river du bedet igennem og fjerner eventuelle store sten mm. 

Tilfør gødning til jorden i form af "naturgødning" (som er lavet af komprimeret hønsemøg/hestemøg i pilleform). Naturgødning kan købes på planteskoler mm. 

Såning

Mange vælger at kaste deres frø ud i bedet med løs hånd og håber på, at få et smukt blomsterbed. De bliver som regel skuffet. Fordi....når de små frø spirer, så kan man ikke kende forskel på, hvad der er blomsterspire og hvad der er ukrudt. Det gør det svært at luge og i løbet af ingen tid har ukrudtet fået overtaget og de små blomster bliver kvalt af ukrudtet. 

Derfor anbefaler vi, at du sår dine blomsterfrø i rækker, så ved du hvor dine blomster er sået.

Afmærk sårækker ved hjælp af en pind eller lign. Lav herefter en rille med din finger eller skaftet af din rive. Frøene skal sås i forskellige dybder, så rillerne skal tilpasses dette. Du kan se sådybden for de enkelte frø på bagsiden af vores frøposer.

Så frøene, og vær omhyggelig med, at de ikke ligger for tæt ved siden af hinanden, eftersom det så bliver svært at tynde ud.

Dæk frøene med jord, og vand forsigtigt med vandkandens spreder.

Nu skal du bare vente på, at frøene spire og i denne fast skal du holde jorden fugtig, ved at vande let hver anden dag, så jorden aldrig tørrer ud. 

Når frøene er spiret og det første rigtige bladpar kigger frem, skal der tyndes ud (De første ”rigtige” blade er det bladpar, der kommer efter plantens første bladpar, kimbladene). Tynd ud, så planterne står med den afstand der er skrevet bag på frøposerne ellers vil de kæmpe om pladsen og næringen.

Rigtig god fornøjelse med såningen🌱🌸