Wildflowers

inspired by nature

Om

Velkommen til Wildflowers, et univers af bæredygtige blomster dyrket med stor passion og med respekt for naturen og miljøet. 

Mit navn er Lene, jeg er blomsterbonde og founder af Wildflowers. Blomster har været min store passion siden jeg var en lille pige. Som barn tilbragte jeg mange somre i min mormors skærehave og det var hende, der såede et blomsterfrø i mit hjerte. Med årene voksede min interesse for dyrkning af blomster, en passion jeg dog kun levede ud på hobbyplan.

I 2017 fik jeg mulighed for at låne lidt jord og drivhusplads af min gode ven Ivan, som har gartneriet Ålykkegården. Her kunne jeg prøve kræfter med, at dyrke bæredygtige blomster i stor skala og afprøve om det var en vej for mig at gå. Året efter tog jeg springet og sagde mit job op, for at gå med min blomsterdrøm og Wildflowers var født.

Min mission med Wildflowers er, at udbrede kendskabet til bæredygtige blomster og inspirere andre til, at dyrke blomster og opleve den tilfredsstillelse det er, at så et frø og se det spire.

De færreste ved, at hovedparten af de blomster der sælges i Danmark, er importeret fra udlandet. Det er blomster, der primært er dyrket i opvarmede drivhuse med brug af sprøjtemidler og pesticider. Blomsterne transporteres herefter med fly og lastbil til europa i store kølecontainere. Alt dette er helt unødvendigt, når vi har i Danmark selv kan dyrke bæredygtige blomster med et minimalt CO2 aftryk og til stor nytte for vores bier og insekter.

Bæredygtige blomster dyrket med respekt for naturen - det giver god mening for mig og jeg håber også det giver mening for dig.